Jag är rik

Klockan ringer. Bredvid mig ligger min nyblivne make och småsnarkar. Han kommer dock undan med det för han ser så söt ut där han ligger och drömmer om något som verkar engagera honom mycket. Rik.

Kokar havregrynsgröt och ägg. Skivar bananer, dukar fram blåbär, hallon, jordnötssmör, mjölk och kanel. Tänder ljus. Det är mörkt på morgnarna nu.

Väcker barnen som sover gott och tryggt, inrullade som små wraps i sina mjuka täcken. Pussar på dem, känner värmen från deras mjuka hud i nacken. Doften av mina barn gör mig alldeles rusig och fylld av sådant gränslöst älsk. De gapar att de inte vill gå upp men jag fortsätter med gosandet där i mitt berusade tillstånd. Rik.

Vinkar hejdå till barnen när de far i väg på cyklar och skateboards. Unnar mig en lugn morgon med en stor portion gröt, ägg och kaffe. Rik.

Börjar arbetsdagen med motiverade klienter. Jag instruerar, peppar, korrigerar, uppmuntrar, påminner om varför hen kämpar. Får så mycket glädje, stolthet, gemenskap, upprymdhet och tack i gengäld. Rik.

Träffar en fin vän på lunch. Talar om livet. Skrattar. Äter mig mätt och belåten på bra mat som jag verkligen gillar. Rik.

Möter upp min klient P som ska springa sin längsta distans på 20 år. 7 km. Och han gör det så bra! Bryter ny mark varje vecka. Spränger de gränser han satt upp för sin egen förmåga. Vågar lämna sin comfortzon. Tacksam över att få följa hans resa. Att få vara en del av den. Rik.

Springer iväg på en egen runda. Inkluderar några ruscher i backe. Kroppen svarar och foten känns bra. Blir så glad över detta. Glad över att min kropp är så stark och uthållig. Glad och stolt att jag tränat den till detta tillstånd. Särskilt med vetskapen om att det inte kommit gratis precis. Rik.

Tacksam över allt ovan letar sig några salta droppar ner längs kinderna. Jag är rik!

IMG_5757

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>