Starka tankar

20150122-203720.jpg

20150122-203735.jpg

 

Mindre tryck i musklerna kräver starkare tankar. Idag var jag inte mitt starkaste jag rent fysiskt. Även om jag arbetade mig upp till 70 kg i knäböj och gjorde några reps på den vikten så var det inte trycket i musklerna som hjälpte till mest nere vid vändningen. Det var mina tankar som pressade upp skivstången. ”Jag kan”. ”Jag viker inte ner mig”. ”Upp”. ”Upp”. ”Upp”.  ”Stark”. ”Grym”. ”Jag ger mig aldrig”. Osv. Hur många tankar hinner man tänka under en knäböj egentligen. Många tydligen. Särskilt när man segar sig upp med vikten såsom jag gjorde idag. Samma sak i marklyften. 90 kg är helt ok. Men det var inte heller här något tryck från musklerna som var avgörande i lyften. Utan min beslutsamhet att lyfta upp stången. Allt fokus på tankarna. Mental styrketräning bokstavligt talat :-)

Och jag kände mig så glad efteråt. Jag gjorde verkligen mitt bästa (”gav inte upp” för att jag inte var lika stark som föregående veckor). Utifrån rätt ”dåliga” förutsättningar: trött, stressad, lite otimat näringsintag och tight träningsplanering. Det var också ganska långt ifrån mitt bästa träningspass rent objektivt och fysiskt betraktat. Men absolut ett av mina bästa träningspass utifrån positiva och starka tankar betraktat. Och det är ju något de flesta av oss behöver träna precis lika mycket som fysisk styrka. En god fysik och hälsa inte bara börjar med – utan är också kontinuerlig och hållbar på lång sikt – med kloka, rationella, positiva och starka tankar.

Att göra sitt allra bästa är ALLTID good enough! Det går ju liksom inte att göra mer. Eller hur :-)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>