Löpcoach hela dagen lång

20150123-200407.jpg

Denna fredag har mitt jobb handlat om löpning. Tur att jag älskar löpning.

Pt 1: löpstyrka och korta sprintar för stärkande av löparmuskler och ökande av den allmänna/naturliga farten.

Pt 2: distanspass med fartökningsblock i mitten för träning av tävlingsfart efter redan tillryggalagd distans.

Pt 3: löpteknik och löpstyrka för effektivare och skonsammare löpsteg

Pt 4: distanspass för att klienten i fråga önskade detta som nystart i sin löpträning

Därutöver har jag varit hos tandläkaren och frissan samt spenderat tid i telefon med bästa vänner (man hinner mycket på en dag när arbetet inleds 07.00 och avslutas först när fredagsmyset redan inletts hos de flesta andra). En av dem fyller år idag; stort grattis älskade Eva <3 Att talas vid respektive regelbundet träffa vänner och familj är viktigt för mig. Och ”ju äldre” jag blir, desto viktigare och mer prioriterat blir denna del. Vilka är vi egentligen utan våra relationer.

Nu laddar jag för att släppa kontrollen över planering och händelseförlopp denna helg. Imorgon blir nämligen Henric och jag upphämtade av ett gäng vänner för att spendera lördag och söndag på okänd ort. En helg med detta gäng var deras bröllopsgåva till oss! I instruktionera står att vi ska ha med oss promenadkläder, träningskläder, badkläder och partystass. Ja, av packningen att döma känns det som att vi går en härlig helg till mötes.

 

2 comments — post a comment

Sebastian

Hejsan!
Tack för bra blogginlägg.
Jag har funderar en del angående fartökningar i långpass. Jag springer normalt mellan 20-30 km på lördagar i konstant fart. Sista tiden har jag dock slängt in två fart ökningar. En i mitten av passet och en efter 3/4. Fartökningen har varat i cirka 5 min där jag gått från 6min/km till ca 5min/km. Jag har dock ingen direkt koll på vad jag har för nytta av det. Låter det som ett sunt upplägg? Skulle också bli väldigt glad om du kunde svara på vad det gör för nytta med ökningar. Tack!
Bästa hälsningar

traningsguiden

Härligt att du får till dina långpass varje vecka. Jag brukar också springa mina långpass på lördagar :-)

Eftersom du verkar ha landat i och känner dig bekväm med regelbundna långpass på nämnda nivåer, tycker jag absolut att du kan krydda dem med fartökningar. Fartökningarna syftar helt enkelt till att göra dig snabbare på långlopp. Typiskt sett brukar dess förläggas efter ca 2/3 in i passet och utgöra ca 10-20 procent av den totala längden på passet i sin helhet. Du kan förlagsvis växla mellan att göra en kortare fartökning i din tävlingsfart på milen med en något längre fartökning i din tävlingsfart på halvmaran. Keep up the good work!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>