Bra flyt i träningen

Den här veckan har jag sprungit 60 km, tränat yoga och kört två bra gympass. Det är jag riktigt nöjd med. Något jag är ännu mer nöjd med är den energi jag haft till inför, under och efter dessa pass. Jag känner mig glad, harmonisk, stark och lugn. Såväl i arbetet som ”hemmalivet” och den egna träningen. Tycker verkligen att det är roligt att träna just nu. Och det gäller alla pass; rörlighet, löpning och styrka. Längtar efter nästa träning hela tiden. Men njuter samtidigt av träningen som är gjord och känner att jag kan förvalta utkomsten av energin från träningen på ett sådant sätt att det ger mig strykeegenskaper i såväl pt- som mammarollen. Precis så som det ska vara för oss som inte tävlar i vår idrott på elitnivå och därmed inte har detta som vår huvudsakliga sysselsättning. Träningen bör ju – särskilt för det fall att vi har krävande jobb och en massa andra förpliktelser i livet – vara något vi hämtar energi och glädje ifrån. Inte något som skapar prestationsångest och ytterligare krav. Tycker du inte att den träning du gör är det minsta rolig. Skapar den bara ångest och  press. Sluta då omedelbart med densamma. Och ägna istället tiden åt någon rörelseform som du tycker är kul!

Efter en fantastisk helg på Hooks herrgård känner jag mig nästan överladdad för en ny vecka med massor av familjemys, jobb och träning.

Träningsmässigt väntar en härlig mix av löp, yoga och styrka som vanligt. Men jag tänker också ägna lite tid åt att fira och reflektera kring min 37e födelsedag. 37 år! WTF. Stark tant är jag iaf:-) Helgen ser inte ut att bli sämre än veckan; en visit på Marstrand Havshotell och firande av barnens, min och syrrans födelsedagar utgör några av helgplanerna.

IMG_6832

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>