Tröskellöpning

20150128-211908.jpg

 

Idag har jag kört ett riktigt grispass; tröskellöpning i 40 min. Värmde upp i ca 15 min. Sprang min tröskel i något snabbare tempo än min tävlingsfart på maran (idag snittade jag 4.45 min/km). Och varvade ner i ca 15 min. Sammanfattningsvis var det ett ”vindigt” pass. Flög fram i medvinden och stod still i motvinden. Sprang längs med havet och det var ett kargt och grått landskap som tornade upp sig på havssidan; rusande och aggressiva vågor slog emot klipporna med ett efterverkande brusande vitt skum. Men jag njöt ändå av löpningen under delar av tröskeln (särskilt av de pigga benen). MEN delar av tröskeln ville jag bara stanna och skita i alltihopa. Känslan varierade med vindriktingarna. Ibland fick jag kriga; borrade ner huvudet och köttade mig fram genom vinden. Och ibland puttade den på och jag lyckades pinna på löjligt snabbt. På det stora hela blev det ett bra träningspass. Jag bävar alltid för de här passen. Men som alltid gäller: the harder the effort, the greater the triumph. Och jag var så nöjd och glad efteråt. Efterföljande dusch och fika var en övernaturligt skön och välsmakande upplevelse.

20150128-211921.jpg

Min klient Olga som idag körde intervaller på löpbandet i mitt hemmagym. Igår fick jag en fråga om jag inte kunde skriva lite om olika intervallupplägg här på bloggen. Och det klart jag kan göra. Håll utkik under nästa vecka.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>