En blöt tillställning

 

(null)

 

(null)

(null)

Idag har gjort en rejäl urladdning. Främst mentalt. På mitt träningsschema stod ”tröskellöpning  70 min”. Kollade ut genom fönstret. Ösregn. Hmm. Vill inte. Det är ju inte precis så att den typen av pass går att flytta runt hursom i kalendern. De tar tid och kräver viss förberedelse för att kunna genomföras på ett bra sätt. Jag hade EN lucka den här dagen; antingen så genomförs passet då eller inte alls. Fanns inte heller någon möjlighet att boka om inom ramen för nuvarande träningsvecka. Jag kunde naturligtvis ha struntat i det eller kört inomhus på löpband. Men inget av alternativen kändes bra i magen. Så jag gjorde som jag brukar. Tänkte inte. Tog på mig löparskorna. Regnjacka. Svepte en het och stark kopp kaffe. Packade några extra buffar i en midjeväska för att kunna byta längs med vägen och på så vis hålla mig hyfsat torr om huvudet. Och så iväg. Uppvärmningen kändes bra. Regn känns ju inte så mycket när man väl är igång i löpningen. Det gör däremot vind och sträng kyla. Av de två sistnämnda märktes nästan ingenting varför jag blev positivt överraskad över förutsättningarna för kommande fartökning. Jag valde trots allt att förkorta uppvärmningen något för att inte spendera alltför lång tid ute i regnet.

Själva fartökningen var tuffare idag. Jag fick slita mer. Hade svårare att hålla mig till önskad fart. Krävdes mer driv, aktivitet och jobb för att klara sub 5 hela vägen. Även om jag klarade det. Precis ska tilläggas. Två av kilometrarna gick i 4.59 :-). Jag var blöt precis överallt. Benen var iskalla av regndränkta tights. Kände hur regnvatten rann innanför löparkläderna (fötterna var dock relativt torra :-)). Men jag lyckades ändå hålla ihop det på något vis. Hade tankar på att avbryta, stanna och sakta ner precis hela tiden. Av någon anledning gör jag inte det. Tror inte att jag gjort det någon gång faktiskt. Ja, om det inte varit pga. utmattning eller att benen viker sig. Det har ju hänt :-) Men så galet jobbigt är det faktiskt inte rent objektivt. Men mentalt är de här passen en riktig utmaning. Att ligga och pressa på gränsen av sin förmåga under lång tid. Utan vila. Bara en enda lång löpning. Idag 70 minuter. Det kräver mycket vilja. Och kärlek till löpningen.

3 comments — post a comment

Lisa

Så härligt beskrivet. Imorgon ska det regna och jag ska minsann löpa. Så tack för inspirationen! Kram Lisa

traningsguiden

Hur gick det Lisa? Kom du iväg på din löptur:-) Kram Marie

Lisa

Jajamän, jag sitter här med frukosten och taggar, ska skita i att det regnar och blåser….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>