Chins och dagens tips till Varvetlöparna

Idag har jag tränat chins. Jag älskar chins. Älskar känslan av att orka lyfta min egen kroppsvikt upp och ner. Upp och ner. Upp och ner. Och upp och ner. Ja, sedan beror det lite på dagsformen hur många till det blir. Idag not so many more :-) Älsk på dem iallafall.

IMG_4688.JPG

Dagens tips till varvslöparna är att tänka lite extra på kosten den här veckan. Det är energin du äter nu under veckan som kommer att förbrukas under loppet på lördag. Tänkte dela med mig av de saker jag själv äter inför lopp.

Fet fisk för en rejäl rundsmörjning av lederna, ökad syreupptagningsförmåga och allmänt bra energi för kroppen. Skaldjur för salter och mineraler. Extra kolhydrater; de vanliga källorna fast mer såsom rotfrukter, bönor, havregryn, quinoa, svart ris, frukt, matvete etc.

Ser även till att inte ”gå tom” på energi utan fyll på med mellanmål. Rawbite är perfekta sådana med näringsvärden som passar perfekt inför lopp. Annat jag äter varje dag under tävlingsveckan är chiafrön, spenat och rödbetor/rödbetsjuice.

Ser även till att ”vätska upp” mig under veckan. Extra vätska som intas på loppdagen kissas enbart ut i hetsen :-) Dricker även mycket mineralvatten som fungerar som en lightvariant av vätskeersättningsprodukterna. Tar också Resorb för det fall att det förväntas bli varmt.

På tävlingsdagen är mitt tips att äta två ”frukostar” istället för frukost och lunch. En lunch för tätt inpå start riskerar att lägga sig väl tungt i magen. Och att känna sig ”tung” och proppmätt på startlinjen är inte att föredra. Gröt, yoghurt, salta nötter, kososolja, mysli, ostmacka etc. brukar funka bra för mig. En timma innan start brukar jag toppa med en banan.

2 comments — post a comment

Lisa

Tack för tipsen! ska du också springa gbg-varvet? :-)

traningsguiden

Japp! Med en klient!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>