Göteborgsvarvet 2015

IMG_4714.JPG

Vilken underbar springdag det var igår! Perfekta förutsättningar. Underbar stämning. En laddad löpcoach. En ännu mer laddad och taggad klient i Kristina. Dessutom massor av ”mina” löpare ute spåret. Vilken fest!

Förutsättningarna för Kristinas lopp och mitt jobb idag var följande. Inte långsammare än 1.48 och ett drömmål på 1.45. Eftersom jag är väl insatt i henne träning var jag relativt säker på att hon skulle klara 1.48. Men hur många minuter som skulle kunna pressas på den tiden kände jag mig mer osäker på. Dagsform, uppladdning, väder&vind  har ju naturligtvis stor betydelse när det handlat om de där minutrarna under ”lägstanivån”.

Vi värmde upp, socialiserade, snackade ihop oss, tog en sista kisspaus, trixade med klockorna. Ja, precis som vanligt alltså. Därefter gick starten och vi drog iväg. Kom direkt in i ”rätt” fart . Kände att Kristina fick jobba på bra men att hon trots det kunde hålla i relativt enkelt. Det var rätt varmt när solen låg på, så vi drack en mugg vatten vid i princip varje station. Kristina matade på. Bet ihop. Drev på. Drog på smilbanden. Och tog till sig till de råd&den pepp jag gav henne. Varje gång jag sneglade över axeln låg hon där. Som en igel. Helt perfekt. Vår kommunikation fungerade klanderfritt. Jag kände verkligen av hennes signaler direkt. Behövdes inga ord. Kände på hennes steg, blick, minspel och hållning när det var dags för en fartssänkning eller när det var läge att ”dra på”.

På Avenyn började det att ta emot. Men som tur var hade jag min coworker vid Statyn, nämligen en av Kristinas söner. Att han väntade på henne där höll tempot och motivationen uppe. (Även mina ungar stod vid Statyn. Två som funktionärer och två som hejande åskådare! Våra fantastiska vänner Gunilla&Andreas tog hand om alla fyra medan jag och Henric sprang runt i Göteborg. Vad skulle vi göra utan er <3) Det blev några plågsamma kilometrar där på slutet för Kristina. Men vilken fighter. Hon gav sig inte. Och krigade hela vägen in i mål. Det blev till slut 1.44.12 för hennes del! Vilket race. Vilken dag. Vilken ynnest att få dela denna upplevelse med dig Kristina!

 

1 comment — post a comment

Kristina

????

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>