Personlig tränare

Lämnade hemmet 07.15. Ankom till hemmet 22.30. Däremellan har jag hunnit med att stärka upp, coacha och förbättra en hel massa människor. Jag har lyssnat till vad som bekymrar dem,vad som gör dem glada. Vad som påverkat dem positivt eller negativt under dagen. Känt in dagsformen. Peppat. Bromsat. Instruerat. Justerat. Jobbat med mantran, målbilder, självkänsla och självförtroende. Och från den samlade bilden av varje individs unika situation försökt att skapa ett pass anpassat utifrån dennes situation just här&nu. Ett annat ord för detta är fingertoppskänsla. Enligt min mening en av de viktigaste egenskaperna hos en personlig tränare.

Låt oss säga att det enligt planen för en klient står explosiv styrketräning på schemat. När jag sedan möter upp klienten kan jag inte alltför sällan konstatera att planerad träning – som i exemplet: explosiv träning – inte kommer i fråga den här dagen. Dagsform, energier och behov signalerar annorlunda. Det här passet kanske bättre lämpar sig för rörlighet och lättare styrketräning. Att se den här typen av signaler, att kunna läsa av sina klienter och göra ett kvalitativt alternativt pass är en viktig kompetens hos personliga tränare.

Likaså gäller de passen som faktiskt följer planen. Ibland är dagsform och de allmänna energidepåerna sådana att klienten ”orkar” hur mycket som helst och vill bli ”slutkörda” rent fysiskt. En annan gång kan samma klient köra samma upplägg/pass med en helt annan intensitet och känsla efter passets genomförande.

Hursomhelst idag har jag följt plan i de flesta fall. Och rent allmänt haft en helt awesome dag på jobbet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>