Ultraintervaller del 2

Intervall 3

  

 

Hej Emma! Min fina vän och kollega från advokatbyråtiden säger gomorron med ett leende som väcker löpsuget igen. Henric ansluter också, redo att ta sig an sin första intervall. Emma som precis hittat löpningen som en naturlig del i hennes träningsliv utmanar sig och hänger på hela milen. Krigar. Hela tiden med ett positiv inställning och hennes kämpande ger mig SÅ mycket kraft. Lägg därtill att det är vindstilla, nattlöpningens mörker har har ersatts av ett underbart morgonljus; hela landskapet framstår så fantastiskt vackert. Benen känns fjäderlätta och jag känner mig euforisk; runners high. Tack Emma och Henric för sällskapet på den ”enklaste” intervallen.

Intervall 4

  

Efter att jag hejdåkramat Emma, sagt ”gonatt” till Henric (som tar en paus för att sedan hänga på senare under dagen), tvättat och yogat, käkar jag havregrynsgröt, kvarg, keso, nötter och frön. (Och så självfallet jordgubbar och vindruvor. Har blivit en grej nu. Känns som att jag måste ha det för att det även fortsättningsvis ska kännas lika bra)  Duschar. Vilar i form av slösurf under tiden benen – väl förpackade i kompressionstights (hela tiden) – är positionerade i högläge.

När klockan (8.40) meddelar att det är dags för nästa intervall känns det ungefär som ”its a job – just get i done with”. Jag ska nämligen springa själv. Och regnet öser ner. Det blåser kuling (känns det som :-)). Men jag låter det inte komma åt mig. Jag pluggar in lurarna i öronen och sätter på Sommar i P1 med Kjell Enhage. Ett sommarprat som jag har sparat på för speciellt tillfälle. Just där&då känns som ett sådant speciellt tillfälle. Jag och Kjell ger oss ut på rundan. Och han får mig på gott humör omedelbart. In i bubblan av löpning. Skratt. Och intensivt lyssnande. Utanför bubblan både regner och blåser det. Men det märker jag ingenting av. Det är jag och bubblan. Löparbenen jobbar på fint. Och det finns ännu ingen tillstymmelse till trötthet. Tack Kjell för en härlig runda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>