Ultraintervaller del 4

Intervall 7

Euforisk känsla när jag påbörjar återhämtningsrutinerna inför näst sista intervallen. Trött. Men förväntansfull. Och glad. Börjar se slutet. Börjar tänka på att jag snart ska få ro i hamn den här utmaningen. Börjar tro på att jag kommer att kunna genomföra det hela. Benen känns löjligt opåverkade. Däremot har jag hållkänningar som kommer och går. Och främre delen av foten känns öm samtidigt som jag har krampkänningar i tårna. Men det är ju småsaker i sammanhanget; ingenting som påverkar mig särskilt. Så, in med gröt, kvarg och mysli. In i duschen. Ner i sängen. 17.40 åker skorna på igen. Sällskapet anländer: supersnabba grannen Patrik och min klient, vän och löparlöfte Hanne står redo att hänga på denna sjunde mil. Patriks snack och Hannes genomförande (hennes första mil och hon gör det med besked, så stark) tar mig igenom denna intervall. Klart tuffast av dem alla. Jag har håll och känner av – all energi in till trots – underskottet på energi. Benen är pigga men jag börjar känna mig ”tom”. Och ”torr”. Tack Henric, Hanne och Patrik för supporten denna sena timme. Ni var grymma!

IMG_5764.JPG

Intervall 8

För sista gången ställer jag mig på yogamattan. Förvånas över hur smidig jag känner mig i kroppen. Det är fötterna, framförallt tårna som är ömma. Men i övrigt känns det fortsatt stabilt. Upp i köket och plockar fram lakrits, salta nötter, choklad mm. Sista intervallen tänker jag unna mig att gå på raketbränsle :-) En timme kvar; dusch, ombyte och 15 min sömn är ungefär det som händer innan Stina och en annan supersnabb granne – Marie – knackar på dörren. Det. Är. Dags. Dags att springa en mil. Och inte vilken mil som helst. Utan den sista milen av åtta. ÅTTA! På ett dygn. Jag har tagit mig ända hit. Nu ska jag få njuta av upploppet. Är ju inte jättesugen på löpning. Men jag är jättesugen på att gå i mål. Så vi sätter igång. Marie peppar och håller min godispåse som jag har med mig ut på rundan. Stina har som vanligt full koll på mig och ger mig en hand i ryggen vid varje uppförsbacke. Henric är på superhumör. Han springer sin femte mil för dagen och är på gång att sätta ett prydligt distansrekord. Vi sjunger på olika låtar och diskuterar musiksmak. Detta håller mig sysselsatt i många kilometer. Inte långt kvar nu. Och jag tillåter mig att känna efter lite. Och det är ju typiskt sett inte en bra grej. Inget jag rekommenderar om en inte är nära mål. För jösses. Jag känner mig ju faktiskt trött och allmänt osugen på att springa överhuvudtaget. Tar det aldrig slut! Sällskapet peppar, hejar, tjoar och sjunger. Okej då. En kilometer kvar. Känslorna börjar välla fram; stolt, lättad, glad, nöjd. Och så helt plötsligt har 80 kilometer avverkats. Vilken grej! Och så kul jag har haft. Precis hela dygnet. Aldrig tvekat på vad jag pysslat med. Aldrig tvekat på huruvida jag faktiskt vill göra det här. Aldrig tvekat på min förmåga att genomföra det hela.

Har tagit en mil i sänder. Utan att blicka framåt. Njutit av varje intervall och vad den bjudit på. Det här var verkligen en rolig grej som jag varmt kan rekommendera. Jag kommer definitivt att göra det igen. En behöver ju inte springa en mil vid varje tillfälle. Det är ett perfekt sätt att träna uthållighet. Varför inte korta distansen? Eller springa varannan intervall? Finns många sätt att delta på.

Hursomhelst. Duschen efteråt är magisk. Maten likaså. Stina, jag och Henric hänger i soffan och småsnackar om dagen. Aldrig någonsin har det varit lika skönt att krypa ner i sängen. Det går liksom inte att beskriva HUR skönt det var att få lägga sig. Och veta att en inte ska upp om en halvtimme för att ge sig ut och springa en mil. Jag sover gott i ungefär fem timmar då jag vaknar av att magen kurrar av vrålhunger. Går upp och käkar. Lägger mig igen. Vilken lyx :-)

IMG_5784.JPG IMG_5789.JPG IMG_5774.JPG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>