Gott&Blandat på Slätta

  

    

    

Vi har inte bara sprungit och käkat jordgubbar. Jag lovar. Men vi har det helt underbart i vårt stora kollektiv hemma hos pappa. Hos pappa i mitt barndomshem som vi kallar Berget. Namnet kommer av att huset är beläget just på ett berg. Mitt i en skog. Utanför stan. En plats som alltid kommer att vara ”hemma” för mig. En vecka varje sommar flyttar alla syskon med barn in i huset. Och det är fullt ös från morgon till kväll. Vi leker, snackar, dansar, springer, bråkar, skrattar. Och har det alldeles, alldeles underbart.

Igår testade jag benen för första gången sedan min åttamilatur i helgen. Och de kändes otippat lätta och glada. Det blev traillöpning för hela slanten. Först fem kilometer med barnen. Och sedan milen på egen hand. Och spåren här på Berget är verkligen magiskt fina. Smala stigar varvas med bred grusväg. Tät skog efterföljs av luftiga grenar. Kohagar, hästhagar och blåbärsris. Rötter och kalhyggen. Och vad som händer ovan trädkronorna märker en endast av genom små strilar av sol eller regn som lyckas tränga igenom. Ljuset är trolskt och tillsammans med ljudet av mina andetag och den lätta brisen som flyter mellan träden, känner jag mig så levande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>