Träningstorsdag

IMG_6689.JPG

Torsdagar har seglat upp som en riktigt bra träningsdag. Efter morgonklienterna hänger jag numer alltid på Vagnhallen Crossfit för ett prelunchpass med Stina. Idag var syrran med också. Kan säga att det var världsklass på passet idag. Hade grym energi. Underbart fokus. Och kände mig stark. Många marklyft. Många highpulls. Många kast med mjuk medicinboll. Men det bästa av allt var att det var SÅ kul. Ett riktigt vuxendagis som Stina brukar säga.

Fortsatte dagen med barngrejer såsom läxor och gitarrlektioner. För att sedan möta upp ett gäng trailllöpare för en rejäl runda i skogen. Jag vet! Jag i skogen. Nåja, jag springer ju gärna i skog. Men nu snackar vi rötter, stenar, lera, rullgrus, söndriga spångar. Ja, alltså väldigt långt ifrån mina mjuka och välkrattade stigar som jag vanligtvis springer på. Och länge höll vi på. Men vem kunde tänka på tid. Allt jag tänkte på var att inte ramla. Som jag fick anstränga mig för att parera vurpor ikväll; blev nästan snurrig av det hela. Och som jag njöt på hemvägen. När jag joggade hemåt på plan, säker och förusebar asfalt.

Nu är jag slut som människa för den här dagen. Sov gott. Det kommer jag att göra.

Träning med fokus

Idag ville jag träna lätt. Men fortfarande med kvalitet. Det blev därför ett pass med fokus på teknik i de övningar som jag oftast inkluderar i mina överkroppspass. Mest tid lade jag på chins. När jag inte har någon träningkompis med mig använder jag tjocka gummiband för stöd/passning. Här finns olika tjocklek och elasticitet att arbeta med. Därutöver fokuserade jag på småmuskler i vilka jag är mindre stark samt andra svagheter som jag håller på att stärka upp i nuvarande träningsfas. Blev faktiskt ett riktigt bra pass. Inte så svettigt. Inte så tungt. Men ändamålsenligt. Och med en närvaro och ett fokus som var oklanderligt.

Arbetsdagen har spenderats utomhus. På gräsmatta. På pw med coachsamtal. I en lekpark. Hur härligt! Och jag njuter av de här dagarna i strålande höstsol med klar och krispig luft. För jag vet också att dagarna då tre lager underställ inte kommer att räcka för att hålla mig varm. Måtte det väl ändå dröja ett tag till dess…

1J3B6362 fix

 

Bekväma intervaller

 

Ja, vad ska en säga. Härligt löppass idag. För härligt för att vara ett intervallpass. Iallafall ett utvecklande intervallpass. Värmde upp på vanliga slingan i ca 6 km. Sprang sedan intervaller på bandet. Jobbigt. Visst. Men absolut inte utanför comfortzonen. För att komma dit krävs hårdare arbete. Utan tydliga mål har jag svårt att nå ända fram. Att plocka fram det där sista ur kroppen. Det här problemet har jag inte när det kommer till styrketräning. Där finns ju alltid det mer övergripande – och viktigaste målet – att underhålla kroppen och hålla den stark och skadefri. I löpningen behöver jag dock ett mer konkret mål för att kunna plåga mig tillräckligt hårt i syfte att bli snabbare eller mer uthållig. Men likväl mådde jag som en prinsessa efter passet. Hade ju ändå sprungit 12 km varar 4,8 km i överfart. En solig dag, lite trevliga klienter och en golunch på det!

Imorgon laddar jag för en fulltecknad arbetsdag och (ytterligare) en kväll med föräldramöte. Har jag tur hinner jag med några lyft i gymet också.

Måste också tillägga att världens bästa mamma tog semester, körde hela vägen från Slätta och möjliggjorde att jag kan gå på samtliga föräldramöten den här veckan. Tacksam är inte ord som räcker för att beskriva hur jag känner.

Uppladdningsträning

”Mamma: kan jag få en kvarg med granatäpple på innan jag ska sova?” På temat barn gör som man gör. Inte som man säger :-)

Idag har jag laddat upp med en ”lugn åtta” efterföljt av yoga. Perfekt start på träningsveckan. Och perfekt uppladdning inför morgondagens fyrahundringar. Tänkte faktiskt att jag kör en lång uppvärmning på min ”vanliga” slinga utomhus för att sedan springa själva intervallerna på löpband. Imorgon vill jag nämligen fokusera på fart. Och på att grisa lite. Just grispass känns lättare på löpband. Där är det så ”mycket svårare” att sakta ner när det börjar göra ont. Dessutom kan en fokusera på farten även när det gör ont eftersom en inte behöver lägga energi på att parera vind, insekter i ögonen, rötter, motlut etc.. Farten är också jämn under hela intervallen osv. Ja, ni fattar att jag gillar intervaller på löpband. Iaf ibland :-) Nedjoggen gör jag sedan på vanliga slingan utomhus.

Förutom allt detta har jag ett skönt tisdagsflöde av fyra klienter, barnlämning, barnhämtning, en mamma som kommer från Slätta för att hänga med kidsen medan jag går på föräldramöte, handling, middagsfix, fotbollsträningar, läxor etc. etc. Livet. Precis som  jag gillart.

Busy doing nothing at all

Kanske inte precis såsom rubriken antyder. Men ändå lite åt det hållet. Idag behövde jag vila benen. Jobba administrativt. Fixa med mina onlineklineters olika upplägg. Ha coachsamtal osv..

Därutöver behövde jag fixa ALLT annat hemma. Byta lakan för sex personer. (Görs inte i en handvändning kan jag meddela – hej lakan på tork i hela huset) Åka till återvinningen. Handla. Jamen ni vet. Allt det där som skjuts upp i en stressig vardag. Startade därför denna dag med att upprätta årets längsta todolist. Den har jag sedermera successivt bockat av. Jag är just nu på punkten ”Blogginlägg” :-) Därefter är det faktiskt inte särskilt många grejer kvar att ta itu med denna söndag.

En utblick över träningsveckan ser i detta nu ut såhär.

Måndag: lätt löpning, yoga

Tisdag: kvalitetspass löpning (känns som att det kommer att bli fyrahundringar)

Onsdag: ingen lucka såhär långt. Vila alltså.

Torsdag: explosiv styrketräning med Stina. Ev. traillöpning med några löparkompisar i Billdal.

Fredag: distanspass löpning (ev med en fartökning om jag får feeling och energin finns). Marklyft och knäböj.

Lördag: vila (Henric och Daniel springer maraton i Helsingborg. Jag, Eva och alla barnen utgör hejaklacken)

Söndag: morgonjogg

Saknas ett överkroppspass. Men det blir säkert en lucka för chins, bänkpress och annat kul :-)

8G1A5853 fix

Skönt långpass

Första hjälpen efter långpass: fotcreme från Bodyshop (lukar pepparmint och är helt fantastiskt bra), lakrits och colazero.  

Efter att ha agerat hejaklack och vattenflaskabärare på barnens fotbollsturnering hela förmiddagen var jag tvungen att tina upp och torka innan det ens gick att tänka på att ge sig ut igen. Ok, lång mening där. Men ni fattar. Jag var soaked to the skin och fick värma mig med het gryta, te och varm dusch.

Efter en stund kände jag suget efter löpningen komma smygande. Planen var 30 km med stopp i Hovås för att mysa en stund med bortresta vänners katt. I planen ingick dock inte att åter bli dränkt av ett nästintill tropiskt regn, att Mr Garmin skulle lägga av eller att jag råkade dra igång larmet när jag skulle in och gosa med katten. Men allt löser sig, så även idag. Har en tex en grym vattenavvisande löparjacka från Salming, eller 15 km på klockan (spring samma väg tillbaka) och en blond kalufs med babylockar (varken grannar eller väktare tyckte att jag såg särskilt misstänkt ut :-)).

Själva löpningen var så lekande lätt idag. Inte en meter kändes jobbigt. Enda smolket i bägaren är mina fötter som smärtar en aning; fotsulor ömmar och jag har börjat få tendenser till kramp i tårna. Why? Men löpningen – den bara flöt på. När ska det börja ta emot tänkte jag flera gånger under sista milen. Det gjorde det aldrig. Sista fem kilometrarna var sannolikt de snabbaste idag. Säkert kan en ju dock inte veta eftersom Mr. Garmin valde att strula. Summa summarum: ett helt underbart löppass som jag ska minnas de dagar benen inte är lika samarbetsvilliga.

Guldkantad fredag

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6617.JPG

IMG_6631.JPG

IMG_6637.JPG

Hur många härliga saker är egentligen rimligt att hinna få vara med om under en dag. Många tydligen. Vad sägs exempelvis om det här?

Efter min vanliga fredagsmorgonptdate i Örgryte mötte syrran upp för jogg med efterföljande frukost på Elite Park Aveny. Hur gott, mysigt och härligt som helst. Därefter ny ptdate i Billdal efterföljt av ett kort men effektivt ryggpass i gymet.

Lunch med fin kompis.

Därefter på med klackar och läppglans för vidare färd mot stan och fina vänner för champagne i solen. Vi njöt verkligen av bubblet, samtalen, solen och hänget på Terassbaren på Clarion Post. Den där AWn satt som en smäck. Men det tar inte slut här. Efter att jag kramat vännerna hejdå på Post blev jag upphämtad av en tredje dito för middag och sent fredagsmys.

Nu sitter jag här i soffan med datorn i knät och känner mig alldeles supernöjd, superglad och supertacksam över allt härligt som den här dagen bjudit på. Morgondagen ser inte ut att bli sämre. Fotbollsturnering med barnen hela förmiddagen. Långpass hela eftermiddagen. Mys hela kvällen. Kommer att somna med ett leende idag.

Bästa styrkepasset på länge

Wow, vilket fantastiskt styrkepass jag fick nöjet att uppleva idag. Stina hade förberett några väl valda övningar i syfte att utmana såväl kropp som knopp. Mycket svingar som vanligt. Därutöver övningen på bilden nedan. Och några ”köttbullar” i olika utföranden. ”Köttbullar” är bland det värsta jag vet. En riktig svaghet. Men vi jobbar på det! Alltihopa blandades upp med välbehövlig stretch för fötter och ”baksidor”.

Efter denna duvning tog Stina och jag sikte på på vår lilla lunchoas i Linne för arbete av mer stillasittande karaktär. Vi har mycket kul grejer planerade i höst. Självfallet rör det fysträning, löpning, yoga och föreläsningar i olika format och utföranden. Återkommer. IMG_6588.JPGIMG_6587.JPGIMG_6584.JPG

In need of träning

IMG_3847.JPGJag har jobbat hårt idag. Hårt och länge. Men klienter. Med nya hemsidan. Med logistik på hemmaplan. Allt jag önskade efter kvällens sista klient var att gå hem, krypa upp i soffan och kura in mig i en filt. Men allt jag visste var att jag behövde träna. Rensa systemet. Reboota. Har inte hunnit med egen träning sedan i fredags förra veckan. Så det var helt klart läge. Inte minst för husfridens skull.

Så, upp på bandet. Kände på kroppen. Och minsann. Här fanns gott om energi. Tre km uppjogg. Därefter 6 x 1000 m progressivt. 60 sek vila. Ökade farten något för varje intervall. Kände mig stark genom hela passet. Pulsen var verkligen med mig idag. Och efter passet lämnade den här människan (alltså jag :-)) gymet med ett lugn och en känsla av pånyttfödelse. Det här ska nu toppas med explosiv styrka imorgon.

För återstoden av träningsveckan önskar jag dessutom ett långpass, ytterligare ett styrkepass, en skön jogg och ett yogapass. Känns inte helt omöjligt att få till detta.

 

Nu börjar veckan för mig

IMG_6580.JPGIMG_6579.JPG

Efter en intensiv arbetshelg tar det ett par dagar innan jag är på banan igen. Visst har jag jobbat, hämtat&lämnat, fixat matsäckar, lagat mat osv både idag och igår. Men jag har varit egentligen varit i helgmode. Ni vet den där känslan att huvudet checkat ut och kroppen bara vill chilla. Precis så har jag känt i dagarna två. Morgondagen blir första riktiga arbetsdagen för mig den här veckan. Känns ändå rätt skönt att kroppen så tydligt signalerar vila när så behövs. Jag har inte tränat. Bara haft några ptklienter, myst med barnen och ätit löjligt mycket mat. Låg tydligen på minus efter helgen. Men nu så lär jag vara ikapp igen.