Vardagslyx för stora&små

För att livet ska fungera med familj, jobb och egen träning etc., har jag ett system för vardagsmat som går ut på att vi äter en förutbestämd proteinkälla som är kopplad till en vardag: t.ex. så äter vi kyckling på måndagar, lax på tisdagar osv. – proteinkällan ser alltså likadan ut varje måndag-torsdag :-) Underlättar vid själva handlandet, jag vet att vi (oaktat vad som serveras till) får en bra ”bas” vid måltiden och jag behöver inte fundera på ”vad vi ska äta idag”. Vad som däremot skiljer sig är HUR den serveras. Finns det ingen tid alls till matlagning, lägger jag exempelvis laxen på knäckebröd och förser barnen med varsin morot som tillbehör. Funkar alldeles utmärkt det med. Men idag fanns alltså inspiration, energi och tid till att göra något mer. Tid fanns därför att min vän Gunilla hämtade alla barnen från skola/dagis emedan jag handlade och fixade med maten till oss alla. Resultatet:2013-05-28 17.20.58

Lax. Flingsalt, svartpeppar och pressad citronsaft. In i ugnen.2013-05-28 17.58.58

”Vuxensallad” med blandad sallad, fetaost, rödbetor, sugar snaps, galiamelon, honungsmelon, jordgubbar, granatäpple, rädisor, rödlök, cocktailtomater och avokado. 2013-05-28 17.20.49

Lättkokt sparris som tillbehör.2013-05-28 18.11.14

Barnens tallrikar med lax, färskpotatis, smör och blandade grönsaker, frukt och bär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>