Snabba omvartannat

Idag blev det morgonlöpning i bästa tänkbara väder. Behagligt varma solstrålar landade på nästippen och undanröjdes i lagom takt av lätt bris. Begav mig planlöst iväg och lät springbenen visa vägen och kroppen bestämma farten. Och det visade sig bli en runda längs med havet ner till Killingsholmen. Vackert. Efter ett par kilometer ökade kroppen farten och där och då bestämde jag mig för att köra varannan kilometer i tröskeltempo och varannan kilometer i mitt vanliga distanstempo (ca 5.40 min/ km). Tröskeltempot (dvs. det tempo som går att hålla utan att dra på sig mjölksyra men om tempot bara ökas litegrann kommer ”mjölksyraattacken”). Tröskeltempot för dagen låg på 4.30 min/km. Och det blev tillslut 4 sådana kilometrar innan jag kastade mig i gräset hemma i trädgården. Lite rörlighetsträning på det och jag har jobbat fram tills nu. Och det blir ett par timmar till.

2013-04-21 12.50.45

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>