30 km

Km 1-12.5: springer hemifrån tillsammans med sambon. Planen för egen del är att springa Billdal – Linné och tillbaka. Vi hinner dock inte mer än 500 m innan regnet vräker ner. Som tur är har vi tagit med oss varsin löparjacka (knuten runt midjan) som får agera skydd. Regnet avtar och vi diskuterar morgondagens resa – en resa med barnen, mina systrar och deras familjer till Mallorca där vi har hyrt ett hus de kommande två veckorna. Längtar tills vi är på plats. Längtar mindre till själva nedresan med 6 barn på flyget sent på söndagskvällen och den stundande packningsprocessen. I-landsproblem – helt klart :-) Sambon har som mål att springa 25 km och vänder efter 12,5 km.

Km 12.5-20: säger hejdå till sambon, fyller på med energi iform av Raw-Bite, sätter på sommarpratarna (idag Maja Ivarsson) och springer vidare. Vänder i Slottsskogen och börjar ”hemjoggen”. Kroppen känns bra och allt flyter på som det ska. Jag är helt inne i Maja Ivarssons historia och enda störningsmomentet är två nödstopp i några buskar intill cykelvägen som jag springer på.

Km 20-30: stannar snabbt vid 20 km och byter till musik, tuggar lite energibar och pinnar vidare. Efter halvmaradistansen – som ju är min ”vanliga” långpassdistans börjar benen kännas lite tyngre och jag börjar längta efter målet. Svarar på tröttheten genom att öka tempot. Börjar dela upp kvarvarande distans i femhundringar. Tänker inte längre än en femhundring i taget och betar av en efter en. Efter 29 km är jag hemma och det får bli några varv på gatan för att få ihop den sista kilometern. Äntligen klar. 30 km med ett genomsnitt på 5 min 50 sek/km. Först bara nöjd och glad. Sedan kommer stora tröttheten och kramp i tårna. Har fått svidande skavsår på ryggen av vätskebältet och det är en rätt ynklig Marie som ställer sig i duschen. Men efter dusch och ett rejält lass med lax, färskpotatis och glass – känns livet bra igen.

Nu blir det packning för hela slanten.

2013-05-11 12.45.35

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>