Att äga ett träningspass

 

På bilderna ovan ser ni min klient Hillevi. Som tränar på med oförändrat antal pass under graviditeten. Det är bara intensiteten och valet av övningar som förändrats och anpassats till graviditeten som sådan liksom de olika faserna.   Ofta brukar hårda intervallpass handla om att ”hålla ut”; att uthärda tiden de pågår och hoppas att huvudet är med i matchen och pressar tillbaka geupptankar i periferin. Idag var inte en sådan dag. Jag fullkomligt ägde dagens intervallpass. Såg tufft ut på pappret. Med i praktiken var det en lätt kaka. Det blev liksom aldrig jobbigt. Då kan man undra om planerade farter, distanser eller vila kanske gjorde det för enkelt. Svaret på den frågan är NEJ. Jag bara hade det idag. Fanns liksom inget som kunde stoppa mig. Benen bara gick. Och pulsen låg  på kontrollerade nivåer hela tiden.

3 x 2 km efterföljt av 2 x 1 km efterföljt av 2 x 0,5 km.Började på 4.24 min/km och avslutade på 3.56 min/km. Det här passet ska jag njuta av länge. Lika jobbigt som förra veckans intervallpass kändes, lika lätt kändes det idag. Dagsformen alltså. Fattar ingenting.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>