Bara måndag!

Känns segt att det ”bara” är måndag. Jag är sugen på att dra till Hamburg och springa. Orkar inte vänta mer. Känner inte för att ”vila”. Jag vill ut och springa i vårvädret. Utan att tänka på tid eller disans. Bara njuta och spontanspringa. Låta benen och känslan i kroppen vara bestämmande för utfallet av löpturen.

Gillar verkligen senaste tidens strukturerade pass. Men nu är jag helt redo för tids löpning enligt ovanstående. Periodisering av mål med träningen och träningsupplägg är en bra grej även i det här avseendet :-) Det vill säga att alternera perioder mellan målstyrd och mer spontan träning.

Som personlig tränare och medlöpare är det tydligt att vissa alltid behöver ha målstyrd träning för att få till träningspassen. Andra blir hämmade av att vara anmälda till lopp eller att ha ett konkret tidsmål. Jag har – över tid – kommit fram till att jag gillar båda delar. Och behöver perioder av båda grejerna. Emellanåt är det så skönt att bara följa ett program eller upplägg. Slippa tänka. Bara göra. andra gånger älskar jag att bara snöra på mig skorna för att springa antingen 5 eller 20 km beroende på hur kroppen känns, vad det är för väder, om jag får feeling etc. etc. I sommar kommer det att bli en sådan period.

IMG_7743

3 comments — post a comment

Lisa

Halloj! Jag bara måste fråga dig en sak , du som är löpkunnig. Jag har sett några stycken nu som springer med ”avslappnade” handleder (om du förstår?). Det ser rätt lustigt ut. Är det något medvetet/ löptekniskt eller är det bara en säregen personlig stil. Vad säger du? Nyfikna Lisa

traningsguiden

Om du löper avslappnat med händerna så minskar du spänningen i axlar och nacke. Avslappningen i händerna överförs sedan till resten av överkroppen. Kraften kan istället användas till benpendling :-) Tänk att du transporterar ett okokt ägg i handen. Ägget får inte krossas :-)

Ngt överdrivet viftande med händers tror jag inte på :-)

Lisa

Förstår att det är olämpligt med onödiga spänningar i kroppen men frågan är hur mycket det gör… Får testa djupt inne i skogen någon gång, hihi 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>