Skönt långpass

Första hjälpen efter långpass: fotcreme från Bodyshop (lukar pepparmint och är helt fantastiskt bra), lakrits och colazero.  

Efter att ha agerat hejaklack och vattenflaskabärare på barnens fotbollsturnering hela förmiddagen var jag tvungen att tina upp och torka innan det ens gick att tänka på att ge sig ut igen. Ok, lång mening där. Men ni fattar. Jag var soaked to the skin och fick värma mig med het gryta, te och varm dusch.

Efter en stund kände jag suget efter löpningen komma smygande. Planen var 30 km med stopp i Hovås för att mysa en stund med bortresta vänners katt. I planen ingick dock inte att åter bli dränkt av ett nästintill tropiskt regn, att Mr Garmin skulle lägga av eller att jag råkade dra igång larmet när jag skulle in och gosa med katten. Men allt löser sig, så även idag. Har en tex en grym vattenavvisande löparjacka från Salming, eller 15 km på klockan (spring samma väg tillbaka) och en blond kalufs med babylockar (varken grannar eller väktare tyckte att jag såg särskilt misstänkt ut :-)).

Själva löpningen var så lekande lätt idag. Inte en meter kändes jobbigt. Enda smolket i bägaren är mina fötter som smärtar en aning; fotsulor ömmar och jag har börjat få tendenser till kramp i tårna. Why? Men löpningen – den bara flöt på. När ska det börja ta emot tänkte jag flera gånger under sista milen. Det gjorde det aldrig. Sista fem kilometrarna var sannolikt de snabbaste idag. Säkert kan en ju dock inte veta eftersom Mr. Garmin valde att strula. Summa summarum: ett helt underbart löppass som jag ska minnas de dagar benen inte är lika samarbetsvilliga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>